De HELFT van de hartaanvallen gebeuren ongemerkt, ZO herken je een ‘stille’ hartaanval! Belangrijk, het kan je leven redden!

stille

Een stille hartaanval gaat vrijwel ongemerkt aan je voorbij, maar er zijn tekenen waar je op moet letten!

Als je aan een hartaanval denkt, dan komen er beelden op je netvlies van naar adem happen, pijn op de borst en ziek worden. Maar uit recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de hartaanvallen ongemerkt voorbij gaat.

En dat terwijl je na zo’n stille hartaanval drie keer zoveel kans hebt om te overlijden aan hartfalen of andere problemen met je gezondheid. Een hartaanval hoef je dus helemaal niet te merken. Het kan zijn dat je je wat vermoeider voelt dat gebruikelijk en af en toe een beetje last hebt van hartkloppingen. Je zweet misschien wat meer, maar deze verschijnselen zijn allemaal veel voorkomend en makkelijk toe te schrijven aan iets ongevaarlijks, zoals de overgang. Daarom wordt er vaak, en zeker bij vrouwen van middelbare leeftijd, niet snel genoeg aan hartklachten gedacht. Maar na zo’n stille aanval is de kans groter dat je last krijgt van ernstige hartcomplicaties en hieraan kan je wél overlijden. Daarom is het belangrijk dat je een stille hartaanval leert te herkennen, lees verder op de volgende pagina om de symptomen te bekijken!


Pagina 1/2