Onkruid tussen de stenen? Geen paniek, met dit ouderwetse middeltje is het zo verdwenen!

onkruid

Onkruid vergaat dus wel!

Vervelend hé, die groene blaadjes en stukjes mos tussen je terrastegels. Het maakt je terras er niet mooier op. Gelukkig hebben wij een hele goede tip voor het verwijderen van onkruid en mos. Je hebt het middeltje waarschijnlijk al in huis! En zo niet, dan kun je het aanschaffen voor maar 70 cent!

Onkruid tussen de tegels verwijderen is misschien wel een van de meest vervelende klusjes in huis. Vooral met een krabbertje het onkruid verwijderen is erg vermoeiend en pijnlijk voor je rug. Er zijn tegenwoordig wel onkruidborstels verkrijgbaar (waar je gewoon bij kunt blijven staan!), wat al een hele verbetering is ten opzichte van het krabbertje. Echter, lui als we zijn, gingen we op zoek naar een nóg effectievere manier om de ongewenste planten uit te tuin te verwijderen!

Dit heb je nodig: 

  • 3,5 liter schoonmaakazijn
  • 1/2 kopje zout
  • flinke schep groene zeep
  • spuitbus

Zo doe je het:

Meng de 3,5 liter schoonmaakazijn met 1/2 kop zout en een schep groene zeep door elkaar (tip: koop een jerrycan met schoonmaakazijn en doe hier zout en de groene zeep in). Doe een gedeelte van het mengsel in een lege spuitbus en besproei hiermee het onkruid. Herhaal dit een aantal keer tot het onkruid weg is. Een kind kan de was doen! Heb jij nog tips voor een zomerklare tuin?

Wist je wel dat je nog veel meer dingen kunt doen met groene zeep? Kijk hier maar eens!

Bron: Oma weet raad