Voor een paar euro heb je al een rol: ZO handig is duct tape! Wij rennen naar de winkel

Wist jij dat duct tape zó veelzijdig is?

Duct tape is eigenlijk niet kapot te krijgen. Je zou bij wijze van spreken je huis waterdicht kunnen maken met deze uitzonderlijk sterke tape. Het is olie-en water bestendig en hierdoor uitermate geschikt voor allerlei nood-reparaties. In een aflevering van het populair-wetenschappelijke programma Mythbusters is zelfs aangetoond dat je met duct tape een brug van 30 meter lang kan maken die minstens één persoon kan dragen!

Ook lieten de presentatoren zien dat je een werkend kanon (!) en een waterdichte boot van tape kan maken. Nu gaan we vandaag noch een kanon, noch een boot bouwen (tenzij je dat leuk vindt natuurlijk, ga dan vooral je gang). Wij kijken waar je die ijzersterke duct tape nog meer voor kan gebruiken. En dat is een hele waslijst!

  1. Wratjes verhelpen: heb je een wrat op je voet zitten? Geen probleem, plak ‘m af met duct tape! Knip de tape op maat, net iets groter dan de wrat. Laat het 6 dagen zitten, verwijder dan de pleister. Week vervolgens de wrat in water en schuur ‘m er dan af met een sponsje of puimsteen. De volgende nacht niet afdekken, de volgende ochtend weer duct tape op de plek waar de wrat zat. Weer 6 dagen laten zitten en je zal geen wrat meer terugzien!
  2. Potjes die niet opengaan: plak wat duct tape op de deksel en trek eraan, net zolang tot de pot open is. Je zal zien dat het werkt!
  3. Gladde schoenen: schoenen met een gladde zool kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn, zeker als het regent buiten of als het gevroren heeft. Eén verkeerde stap en je ligt zo onderuit. Door wat duct tape op je zolen te plakken creëer je meer profiel en kan je veilig de straat op.
  4. Dieren in de rui: als je kat aan het uitharen is zit je hele bank er vaak onder. Met een stofzuiger krijg je de helft maar weg, maar geen paniek. Plak wat ducttape om een verfroller heen en rol hiermee over de behaarde oppervlakken. Een paar keer rollen en ze zijn weer helemaal pluisvrij!
  5. Voorkom blaren: als je een nieuw paar schoenen hebt kan het nogal helpen om op de plekken waar snel een geïrriteerde plek of een blaar ontstaat een stukje duct tape te plakken. Dit voorkomt constante wrijving en laat je je schoenen zonder problemen inlopen.
  6. Stoffer en blik: Als je het stof op wil vegen verschuift het blik vaak waardoor je altijd met zo’n irritant restje stof blijft zitten. Pak het blik aan de grond vast met wat duct tape en dat probleem is verholpen!

Benieuwd naar meer handige hacks voor alledaagse voorwerpen? Check deze artikelen dan eens:

Bron: Greatist | Beeld ter illustratie