Wat een ontzettend triest nieuws: Sandra Reemer is op 66-jarige leeftijd overleden

Sandra Reemer overleed aan de gevolgen van borstkanker

Wat een vreselijk triest bericht: Sandra Reemer is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker, zo liet haar manager weten. De zangeres en presentatrice liep al een tijd lang rond met een knobbeltje in haar borst. “Ik had een knobbeltje, al een paar maanden. Waarmee ik, zoals waarschijnlijk zoveel vrouwen, maar bleef rondlopen. Je denkt of hoopt dat het niets is, dat het weggaat.” De huisarts drong aan dat Sandra naar een specialist zou gaan, maar ze bleef het maar uitstellen.

“Ik had natuurlijk altijd een excuus. Nee, ik moet eerst nog even dit; nee, ik moet nog even naar Indonesië… Maar toen ik terugkwam, belde de huisarts me op en drong aan: ‘Sandra, je moet er nu echt werk van gaan maken.’ Dat heb ik gedaan en toen kreeg ik de diagnose: borstkanker.” De diagnose kwam bij Reemer ‘als een mokerslag aan’. “Je komt in een rollercoaster van emoties terecht, variërend van ontkenning tot woede en verdriet. Ik heb altijd heel gezond geleefd, dan denk je onwillekeurig dat zoiets jou niet overkomt.” Toch stapte Sandra vol vertrouwen het behandeltraject van bestraling en chemotherapie. Een tijd geleden gaf ze aan zich ‘gelukkig erg goed’ te voelen, alleen ‘af en toe een beetje moe.’

Sandra Reemer werd geboren als Barbaara Alexandra (Xandra) in Bandung, Indonesië. Haar beide grootvaders waren Nederlands, haar grootmoeders Chinees en Javaans. In 1958 vertrok het gezin Reemer naar Nederland, waar ze op 11-jarige leeftijd al haar eerste plaatje uitbracht. Ze werd als zangeres bekend met het duo Sandra & Andres. Als solozangeres deed zij verschillende keren mee aan het Eurovisie Songfestival. Wij wensen de nabestaanden van Sandra ontzettend veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Bron: AD | Beeld Hollandse Hoogte