Gebruik jij koffiefilters alleen om koffie te zetten? Zonde, je kan er zoveel meer mee!

Poetsen, deppen en filteren: koffiefilters kunnen het allemaal!

Veel mensen hebben tegenwoordig een Nespresso, Senseo of Dolce Gusto apparaat in de keuken staan. Deze mensen zullen zich nu wel achter de oren krabben, want wat zijn die filters handig! Je kan ze voor veel meer gebruiken dan alleen koffie zetten. Natuurlijk hoef je niet meteen afscheid te nemen van je geliefde Nespresso, maar filters kopen is wel aan te raden!

  • Vet deppen: Koffiefilters zijn meesters in het absorberen van vet. In tegenstelling tot keukenpapier laten de filters ook geen pluisjes achter. Heb je dus iets te veel boter gebruikt en wil je een beetje minder? Even met een koffiefilter door de pan en je zal zien dat er een stuk minder in zit.
  • Nagellak verwijderen: De ‘geen pluisjes’-regel geldt ook hier. Als je een beetje overtollige nagellak wilt verwijderen hoef je je dan geen zorgen meer te maken over pluisjes op de rest van je nagel.
  • Ramen lappen: Doordat de filters zo goed absorberen laten ze geen lelijke strepen en druppels achter. De beste finishing touch voor perfect, streeploze ramen.
  • Schoenen poetsen: Die leuke zwarte laarsjes kunnen een beetje dof worden. Met koffiefilters laat je ze weer glazen. Dit werkt trouwens ook voor de binnenkant van je auto. Haal ze met wat olijfolie over je leren stoelen en dashboard om lelijke vlekken en stofjes te verwijderen.
  • Filteren: Je kan met koffiefilters ook sappen filteren. Wil je je sinaasappelsap zonder pitjes en pulp? Even door het koffiefilter en je hebt perfect egaal sap zonder stukjes! Dit werkt ook voor stukjes kurk in je wijnfles.

Bron: Flair | Beeld: Huffington Post